Elderveld Wijknieuws

Arnhem heeft zes nieuwe wethouders. Zij stellen zich graag aan u voor...

‘Cultuur voor iedereen’
Hans de Vroome (63) kent de stad én de Arnhemse politiek als zijn broekzak. Hij woont sinds 1992 in Arnhem en zat de afgelopen 6 jaar in de gemeenteraad voor D66, waarvan de laatste 4 jaar als vicevoorzitter. Op de vraag waarom hij de politiek in wilde, komt een vastberaden antwoord: “Omdat ik vind dat je een  verantwoordelijkheid hebt als je denkt dat dingen anders of beter moeten. Ik wilde niet als de zoveelste bondscoach vanaf de zijlijn roepen wat er mis was”.

meer lezen

Arnhem heeft zes nieuwe wethouders. Zij stellen zich graag aan u voor...

Geen ivoren toren

Roeland van der Zee (53) ruilt na 12 jaar zijn raadslidmaatschap voor de VVD, in voor de post van wethouder in Arnhem. Hij krijgt er Mobiliteit, Vastgoed, Grondzaken en Zorg onder zijn hoede. Eerder was hij adviseur risicomanagement en verzekeringen bij grote bouw- en infrastructurele projecten.

meer lezen

Arnhem heeft zes nieuwe wethouders. Zij stellen zich graag aan u voor...

Voor de Arnhemmers
Cathelijne Bouwkamp (46) is nu een week wethouder in Arnhem. Bouwkamp was de afgelopen vier jaar fractievoorzitter van GroenLinks. De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen maakte van haar partij de grootste in onze stad. Dat betekende dat GroenLinks, met Bouwkamp als boegbeeld, de schone taak had een nieuwe coalitie voor de komende periode te gaan realiseren. Dat is gelukt. En nu is ze dus wethouder.

meer lezen

Elke eerste woensdag van de maand wordt er op Landerij de Park een activiteit voor kinderen georganiseerd.

meer lezen

Zondag 10 juni vindt voor de 11e keer de Elster-run weer plaats. Het is van 10:30 tot 13:15 uur
Heb jij ook zin om gezellig fanatiek of juist relax jouw afstand te lopen, kom dan zondag naar park Lingezegen in Elst.

meer lezen

Op 5 juni 2018 organiseert Golfbaan Landgoed Welderen een spetterende Women’s Golf Day! Deze dag is bedoeld voor alle dames die geïnteresseerd zijn in golf, samen met hun vriendinnen, (schoon)moeders, (schoon)zussen, buurvrouwen, collega’s, etc.

meer lezen

Juni is de topmaand als het om wilde bloemen gaat. De latere voorjaarsbloeiers bloeien nog en de eerste zomerbloemen laten zich ook al zien. Daarom wordt de wandeling met IVN Arnhem door de heemtuin een ware bloementocht.

meer lezen

De Batavierenweg krijgt een nieuw (dun) laagje asfalt. Om deze klus te klaren, is de Batavierenweg op zaterdag 9 en zondag 10 juni vanaf de Eldenseweg tot aan de Burgemeester Matsersingel in zuidelijke richting voor alle autoverkeer afgesloten. De andere kant van de weg is normaal geopend.

meer lezen

In Augustus 2017 heeft het wijkplatform een tafeltennis aangeschaft voor de bewoners van Elderveld.
Deze is geplaatst bij de sporthal ter hoogte van de Kringloop.
Heeft u zin om met vrienden/familie/kinderen daar te spelen in competieverband of zomaar voor de lol.

meer lezen

Het is weer zomer! Tijd om je loep, verrekijker en schepnet van de schuur of zolder te halen en lekker naar buiten te gaan! Heb je je ooit al eens afgevraagd wat voor dieren er allemaal in, op en rondom het water leven?

meer lezen

Datum: Zondag 3 juni 14:00 - 18:00
Locatie: Begin- en eindpunt op De Buitenplaats
Kosten: € 26,50 p.p.

meer lezen

Bent u geïnteresseerd in de manier waarop buurt- en wijkinitiatiefnemers (samen)werken in Arnhem? Of bent u zelf een betrokken Arnhemse inwoner die graag meer wil weten over de ervaringen van andere Arnhemmers bij het uitvoeren van ideeën en

meer lezen

Het Wijkplatform Elderveld wil een breed gedragen actieplan voor 2018/2019. Hiervoor vragen wij je als wijkbewoner daarom om je ideeën en verbeterpunten aan ons kenbaar te maken voor 7 juni 2018.

meer lezen

Het boeiende van ons klimaat vind ik dat het bij machte is vier seizoenen in één week te leveren.

 

Simon Carmiggelt. (1913-1987)

Nederlandse journalist, schrijver en dichter.
Publiceerde onder het pseudoniem Kronkel bijna 40 jaar dagelijks een cursiefje  in het dagblad Het Parool.

meer lezen

De buurt, dat zijn we zelf....

Werkgroep Elderveld Schoon organiseert op 26 mei aanstaande weer een opruimactie zwerfvuil. De actie wordt gehouden in de Hollandweg, Wormerveerstraat, Haarlemweg en omgeving. Doet u ook mee?

meer lezen

Arnhem is European City of Sport 2018. Om deze titel te bekronen en het belang van sport te onderstrepen krijgt Arnhem de allereerste Sportburgemeester van Nederland. Deze Sportburgemeester is belangenbehartiger en boegbeeld voor sport in de gemeente.

meer lezen

IVN Arnhem nodigt je uit om op zondag 27 mei te wandelen in Fikkersdries. Dit waterwingebied van drinkwaterbedrijf Vitens ligt ten zuidoosten van Driel en is vrij toegankelijk voor het publiek.

meer lezen

IVN Arnhem bestaat 70 jaar en dat viert het graag samen met de Arnhemmers.  Met een aantal excursies willen we iedereen kennis laten maken met het groen in en rondom onze stad. In het algemeen vinden excursies overdag plaats, maar daar willen de natuurgidsen nu eens een uitzondering op maken.

meer lezen

In de laatste week van de zomervakantie wordt voor kinderen en jongeren in Arnhem Zuid voor de derde keer een spannende vakantieweek georganiseerd, waar je samen met leeftijdsgenoten  en kunstenaars aan een bijzonder project werkt.

meer lezen

IVN-Arnhem biedt de succesvolle Insectencursus van vorig jaar opnieuw aan. Ervaringen en reacties van eerdere enthousiaste deelnemers zijn hierin opgenomen. Een aantal STOAS-docenten in opleiding hebben deze uitgebreide cursus ontwikkeld.

meer lezen

In samenwerking met Defensie organiseert de Arnhemse ontdekkingsreiziger Hans Jungerius op zaterdag 12 mei een rondleiding over het terrein van vliegbasis Deelen.

meer lezen

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien.

meer lezen

Fietsen in Arnhem en omgeving staat bekend om zijn enorme diversiteit. Van de verrassende Betuwe, de rustieke Achterhoek en de heuvelachtige bossen van de Veluwe. Van eind mei tot half augustus organiseren we 12 fietstochten voor senioren op woensdagen. Fiets je met ons mee?

meer lezen

Op 27 april 2018 is de koningsdag in Elderveld gevierd. Er was weer een kleedjesmarkt en diverse speeltoestellen. Om 10.45 uur kwam onze bgurgemeester ook even een kijkje nemen en ging met velen op de foto.

meer lezen

Acht inwoners hebben tijdens de Lintjesregen op 26 april op het Stadhuis een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Marcouch. Een negende Arnhemmer is door de minister van Defensie onderscheiden in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

meer lezen

Waarheid die verteld wordt met een slechte bedoeling, is erger dan alle mogelijke leugens.

William Blake (1757-1827)

Engelse schrijver, dichter, tekenaar, schilder en graveur.

meer lezen

Arnhemmers die mee hebben gedaan aan de proef met vroegsignalering problematische schulden hebben het afgelopen jaar hun schuld fors zien dalen.

meer lezen

Ook dit jaar is er in Elderveld weer Koningsdag! Zoals elk jaar is er van alles te doen!
Hierbij bent u van harte uitgenodigd om samen met ons Koningsdag te vieren.

meer lezen

1.000m² 3D street paintings kleuren Arnhem! Deze zomer is de binnenstad van Arnhem alweer voor het vijfde jaar het decor voor de mooiste 3D street paintings tijdens het World Street Painting Festival. Een jubileum; en dat betekent feest!

meer lezen

Het was een prachtig gezicht, de zee van lichtjes die meedeint op de muziek van De Vlieger van André Hazes. Als vanzelf zingt het publiek mee: “Ik heb hier een brief voor mijn moe-oe-der”.

meer lezen

Pagina's