Voorstellen WPF leden: Opbouwwerker Gerard Scheuter (oud-lid)

Waarom ben je lid geworden van het Wijkplatform?

Ik ben één van de leden van het Wijkplatform, die beroepsmatig betrokken zijn bij Elderveld. Mijn rol als opbouwwerker van Rijnstad is het wijkplatform te adviseren en te ondersteunen bij haar activiteiten voor de wijk.

Behalve het Wijkplatform ondersteun ik ook werkgroepen in de wijk, zoals de webredactie en groepen die gevormd worden om het wijkactieplan uit te voeren. Naast de ondersteuning van groepen kan ik ook bewoners ondersteunen die nieuwe initiatieven willen nemen. Denk bijvoorbeeld aan buurtpreventie, whatsapp-groepen, een verkeersprobleem, etc.

Wat wil je bereiken?

Ik wil bereiken dat bewoners direct betrokken zijn en worden bij de leefbaarheid van de wijk en bij elkaar. Alleen door goede samenwerking binnen de wijk kun je zaken tot stand brengen. Daarvoor heb je andere bewoners, maar vaak ook de instellingen en overheid nodig. En dat vraagt dus om goed overleg.

Achtergrond informatie

Ik werk al sinds begin Jaren tachtig bij Rijnstad en heb in verschillende wijken gewerkt. Op dit moment werk ik in een groot deel van Arnhem Zuid.  Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen en 3 kleinkinderen. Ik woon sinds kort in Schuytgraaf.

Locatie