Avond- en nachtwandelingen met IVN Arnhem

IVN Arnhem bestaat 70 jaar en dat viert het graag samen met de Arnhemmers.  Met een aantal excursies willen we iedereen kennis laten maken met het groen in en rondom onze stad. In het algemeen vinden excursies overdag plaats, maar daar willen de natuurgidsen nu eens een uitzondering op maken. Op zaterdag 26 mei en woensdag 30 mei zijn er excursies in Meinerswijk die ’s avonds om negen uur beginnen. We wandelen in Meinerswijk langs historische resten van de IJssellinie en langs de plaats van een Romeins Castellum. Je ziet Konik paarden en Galloway runderen. Omdat het schemerig en donker wordt, zie je minder en maak je automatisch meer gebruik van je gehoor. Geluiden van vogels vallen dan meer op en misschien hoor je vleermuizen. De wandeling zal anderhalf tot twee uur duren.

Beide wandelingen op 26 en 30 mei starten om 21.00 uur en de gidsen verwachten tussen 22.30 en 23.00 uur terug te zijn. Het begin van de excursie is op de parkeerplaats langs het Hannesstraatje, zijstraat van de Drielsedijk naar het pannenkoekenrestaurant de Steenen Kamer, 6843 NV.

Meld je wel vooraf even voor deze speciale avonden aan per mail ivnactiviteiten@gmail.com of met het formulier op www.ivn.nl/afdeling/arnhem/activiteiten, want per wandeling kunnen er maximaal 30 personen mee. Je loopt voornamelijk op verharde paden, maar stevig schoeisel wordt aanbevolen. Deelname is gratis.

Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Locatie