Beschrijving activiteiten

 

 

 

Viering Koningsdag
Op 27 april wordt rondom de sporthal/wijkcentrum Elderveld van 10:30 – 16:30 uur Koningsdag gevierd. Voor de jeugd is er een kleedjesmarkt en zijn er diverse speelattracties. Ook is er een ballonnenwedstrijd en wordt het geheel muzikaal omlijst. Voor een impressie: zie wijk TV.

Wijkdag
Jaarlijks wordt een wijkdag georganiseerd (meestal in juli), waar alle organisaties en verenigingen uit Elderveld zich kunnen presenteren. Voor de jeugd zijn er speelattracties.
Veelal zijn er demonstraties en workshops. Voor een impressie: zie wijk TV.

Paaseieren zoeken
Op 2e paasdag gaan kinderen in de leeftijd tot 8 jaar in de heemtuin van 11:00 – 12:30 uur
op zoek naar gekleurde paaseieren. Voor elk kind is er een presentje, maar de vinders van de gouden eieren krijgen een extra beloning. Voor een impressie: zie wijk TV.

Sinterklaasfeest
De komst van Sinterklaas in onze wijk wordt elk jaar eind november/begin december verwacht. De Sint en zijn gevolg worden verwelkomd in het wijkcentrum Elderveld. Kinderen t/m 8 jaar en hun ouders zijn van harte welkom om dit feest mee te vieren. Voor elk kind is er een cadeautje en een versnapering. Een gezellig samenzijn, dat door de wijkvereniging Elderveld geheel kosteloos wordt aangeboden. Voor een impressie: zie wijk TV.

Doortocht Nijmeegse vierdaagse
Op de eerste dag van de 4-daagse in juli lopen de 50 km-wandelaars, tussen 07:00 – 11:30 uur via de Elderhofseweg/Delftweg langs onze wijk. Nabij het viaduct op de Elderhofseweg worden de wandelaars door ons muzikaal verwelkomd. De wandelaars hebben dan al ongeveer de helft van de 50 kilometer afgelegd en vervolgen hun weg nadat ze een gratis frisdrankje en stukjes fruit van ons krijgen aangeboden. Voor een impressie: zie wijk TV.

Elderbridge
Elderbridge is de naam van de bridgeclub, die onderdeel uitmaakt van onze wijkvereniging.
Leden die bij ons de bridgecursus volgden, hebben jaren geleden het initiatief genomen een bridgeclub te beginnen in Elderveld. Er is veel belangstelling voor; ook niet-leden van de wijkvereniging kunnen zich aanmelden. Er wordt om de 14 dagen op donderdagavond gespeeld in het wijkcentrum Elderveld. Er wordt hoofdzakelijk in twee klassen gespeeld; daarbij wordt het zgn. Eckel-systeem gevolgd. Het bridgeseizoen begint in september en eindigt begin mei. Leden van de wijkvereniging betalen een contributie van € 22 per seizoen; voor niet -WVE-leden bedraagt de contributie € 26 per seizoen. Contactpersoon is Marianne van Kampen (mariannevkampen@gmail.com).

Kerstboomverbranding
In de eerste week van januari vindt de jaarlijkse kerstboomverbranding in onze wijk plaats.
Locatie is het parkje Ritterdamsingel/Elderhofseweg/Kinderdijkpad. De jeugd ontvangt voor elk aangeleverde kerstboom een lootje, waarmee een prijsje kan worden gewonnen. De Arnhemse brandweer zet de berg kerstbomen omstreeks 17:30 uur in de fik.
Een koek-en-zopiekraam is aanwezig waar gratis een beker warme chocolademelk en een kleine versnapering worden verstrekt. Voor een impressie: zie wijk TV.