Bijeenkomst Inclusief Wonen goed bezocht door geïnteresseerden

Gisteravond 12 maart was in de school Produs aan de Leidenweg de bijeenkomst over Inclusief Wonen, een bouwproject voor het groen gebied tussen Produs en de Serviceflat. Diverse wijkbewoners waren daarbij aanwezig om informatie te kunnen krijgen over deze plannen.

Op dit terrein komen 65 appartementen. Centraal bij dit project staan de kenmerken Zelfstandig, Veilig, Comfortabel, Gezellig en Betaalbaar.

De gedachte achter dit project Inclusief Wonen is om woningen te creeeren voor mensen om zo lang mogelijk zelfstandig en in hun eigen buurt te blijven, als dat niet meer mogelijk is in de huidige bestaande - eigen - woning. De doelgroep wordt omschreven als zijnde mensen die nog steeds zoveel mogelijk uit zichzelf willen halen en - als dat kan - anderen daarbij ook wil helpen om dit ook te kunnen blijven doen. Deze vorm van participatie en gemeenschapszin zal dan ook ondersteund worden door een begeleider die de spin gaat zijn in het web van de bewoners van het gebouw, maar ook buurtbewoners, voorzieningen en ondernemers.

Locatie