De wind was richting Zutphen

Beste Allemaal.

Op onze wijkdag werd door de wethouder de trekking verricht voor de bewoners die mee mochten met de ballonvaart .dit was in het kader van de weddenschap afvalscheiding. Hierbij een kort verslag.

Tot mijn verrassing hoorde ik, dat ik mee mocht met de ballonvaart vanaf Elderveld.  Zo rond half zes arriveerde de wagen met de ballon. De deelnemers kregen eerst uitleg over wat er al zo moet gebeuren,en ook wat wij als passagier moesten doen.  Na het uitrollen van de ballon en het klaar zetten van de mand ging de piloot lucht in de ballon blazen tot deze gevuld op de grond bleef liggen. Henk moest als eerste in de mand gaan zitten en daarna gingen de branders aan en werd er hete lucht ingeblazen. Dan gaat het snel, vlug in stappen en dan na een paar minuten de brander aan gingen wij als een speer de lucht in tot 700 meter.

BallonvaartDe wind was richting Zutphen dus wij gingen over Arnhem  Velp  Postbank en Dieren.  Het uitzicht op die hoogte is fantastisch en het was mooi helder zicht . De piloot is nog even naar 1500 meter gestegen, naar boven het wolkendek, het leek net of je er overheen kon lopen,maar al snel zakte de ballon weer naar normale hoogte en konden wij de grond ook weer zien, wel zo fijn. Wij hebben al met al een uurtje gevaren en zijn in Olburg achter Dieren geland. Nadat er met de eigenaar van het weiland was gesproken konden wij de spullen inladen. Ook werden wij nog gedoopt en kregen een glaasje champagne aangeboden en werden de certificaten uitgereikt. Om 10 uur waren wij weer bij het wijkcentrum na een geslaagde ballonvaart.

Dick van den Berg.  Wijkplaform Elderveld