Duurzame donderdag: de grenzen van de aarde

Oud-directeur van de PvdA John Huige is de hoofdgast tijdens de novemberbijeenkomst van de Duurzame Donderdag in de Wasserij. Tijdens die bijeenkomst staan de grenzen van de aarde ter discussie: nu die overschreden worden, groeit de urgentie om grote stappen richting duurzaamheid te zetten. De discussie zal zich dan ook vooral richten op de vraag hoe we overeind kunnen blijven in crises, hoe we ervan kunnen leren en er maatschappelijk ook nog iets beters van kunnen maken.

De novemberbijeenkomst van de Duurzame Donderdag is op donderdagavond 23 november.

We moeten naar een duurzame samenleving, er is geen alternatief. Sommigen hebben er vooral vragen over,  anderen zijn er al intensief mee bezig. Dat kan interessante gespreksstof opleveren. Samen ontdekken wat er moet en kan gebeuren. Elkaar stimuleren en ideeën aan de hand doen. Het Nivon organiseert daarom vijf inspiratieavonden op donderdag: de Duurzame Donderdag. Steeds op de vierde donderdagavond van de maand.

Elke avond staat een actueel thema over duurzame ontwikkeling centraal. We zijn begonnen met duurzame energie, maar ook andere thema’s kunnen aan bod komen, bijvoorbeeld wateroverlast en groen, voedsel, consuminderen, afval en afvalscheiding, kringloopeconomie, natuur.

Na een korte inleiding gaan we met elkaar in gesprek over het thema van de avond. Het doel is om inzicht te krijgen, om vragen die er leven te beantwoorden. Om kennis en ideeën uit te wisselen en te komen tot praktische mogelijkheden.

De duurzame donderdagen vinden van 20-22 uur vinden plaats in Nivon-gebouw de Wasserij, Molenbeekstraat 26A,  6824 AX Arnhem. Inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie