Eerste keer mee met wijkuitje 2009


De eerste keer dat ik mee ging met het wijkuitje, moesten we om half 9 's ochtends klaar staan bij het Wijkcentrum / Sporthal Elderveld. Toen ik daar aan kwam om kwart over 8, stond de bus er al. We hadden de vip-bus. We waren met een kleine groep, in totaal waren we met 16 mensen.
In de bus zat ik bij Dick en Marie-Louise. Met hun ging de tijd in de bus behoorlijk snel voorbij. We waren zo in Terschuur bij het Ambachtenmuseum van Kees Bakker. We begonnen daar met een koffie of thee en een stukje gebak. Net toen we klaar waren met eten en drinken begon het zacht te regenen.
Met een aantal anderen ging ik het museum rond. Het was redelijk groot. Ze lieten zien hoe het materiaal van vroeger was bij bepaalde ambachten. Er waren wel veel ambachten die eindigden op -rij. Weverij, etc, etc. Voor anderen was dit wel leuk, want ze herkenden dingen van vroeger en gingen daardoor over hun verleden praten. Ik ben zelf 21 jaar, dus dat schiet bij mij niet zo heel veel op. Maar het is toch altijd wel leuk om mensen te horen praten over dingen die ze zelf meegemaakt hebben.
 
 In het museum was ook de lunch. Er stonden vier tafels klaar voor vier mensen. Na een paar boterhammen gegeten te hebben, gingen we op weg naar Spakenburg. In Spakenburg gingen we eerst ook weer naar een museum. Daar kregen we wat geschiedenis van Spakenburg te horen, zoals de kledingdracht en het roken van de paling, etc.
Na het museum zijn we Spakenburg zelf nog even in gegaan. Er was op dat moment net een markt. Daar even rondkijken en later nog even wat drinken met een groep. Om half 5 gingen we weer richting de bus om op weg te gaan naar het restuarant waar we zouden gaan eten. 
We hebben gegeten in een restuarant genaamd De Dennen. Dit lag tussen Renswoude en Scherpenzeel. Daar hebben we eerst een soepje gegeten. Als hoofdgerecht was er vlees met allerlei dingen erbij zoals Sla, Aardappeltjes, Frietjes, Appelmoes, etc.  Daarna kon je kiezen tussen een ijsje of koffie/thee.
Na het eten gingen we weer richting huis, naar Elderveld. Op de terug weg waren sommige mensen wel moe geworden. Dat kan je wel zien aan de foto hieronder.
Na een lange dag
We waren rond half 9 weer terug bij het Sporthal.
Linda Klop