IVN over bloeiende planten in Heemtuin Presikhaaf

Juni is de topmaand als het om wilde bloemen gaat. De latere voorjaarsbloeiers bloeien nog en de eerste zomerbloemen laten zich ook al zien. Daarom wordt de wandeling met IVN Arnhem door de heemtuin een ware bloementocht. De natuurgidsen wijzen op de vele verschillen tussen de bloemen, maar ook naar de overeenkomsten: hoe een bloem is opgebouwd en wat er in zit. En een andere belangrijke vraag is waaròm ze eigenlijk bloeien.

Overeenkomsten kunnen wijzen op plantenfamilies. Deze worden gevormd door plantensoorten, die bepaalde gezamenlijke kenmerken hebben. Bijvoorbeeld dezelfde bouw van hun bloemen of dezelfde stand van de bladeren. Met die eigen aardigheden wordt er systeem gebracht in de veelheid van plantensoorten. En dat maakt het herkennen en het op naam brengen van planten en bloemen gemakkelijker.

Het wordt een zondagmiddag met een bloementocht, misschien met een vleugje plantensystematiek.

Nieuwsgierig geworden? De natuurgidsen verwelkomen je graag op zondagmiddag 10 juni om 14.00 uur bij de ingang van de Heemtuin van Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4 in Arnhem. De beheerder van Natuurcentrum Arnhem zorgt dat je daar volop kan genieten van alle bloemen die de Heemtuin je te bieden heeft. De excursie zal ongeveer anderhalf uur duren en deelname is gratis.

Informatie over andere IVN-activiteiten is te vinden op ivn.nl/afdeling/arnhem.

Locatie