Meiden Joy in Dialoog

Tijdens de Dag van de Dialoog, waaraan ook Elderveld met 3 tafels deelnam, stond er ook een dialoogtafel in jongerencentrum Joy. Hieronder een verslag.
Kort verslag van de Dag van de Dialoog in jongerencentrum de Joy op zaterdag 6 november.
Aanwezig waren 4 meiden:  Anouk, Cheyenne, Marisa & Roos, in de leeftijd van rond de 12 jaar.

Als gespreksleidster vertelde ik hen dat we lang niet de enige zijn die over dit thema "Thuisgevoel" gaan praten. Ik heb kort verteld dat de Dag van de Dialoog  enkele jaren geleden in de stad Rotterdam begonnen is. Ook aangegeven wat nou de bedoeling is van de  Dialoog: met elkaar een gesprek aangaan over het thema en elkaar op een leuke manier (beter) leren kennen. Onder het genot van een lunch, hebben we geluisterd en gesproken met elkaar.

Bij het rondje kennismaking ben ik begonnen met een uitspraak uit het boekje: Jouw lust en leven van Edwin Op't Land. Thuiskomen: Bij JEZELF thuiskomen betekent ook de mogelijke zielepijn in jezelf onder ogen te zien en deze te transformeren tot wijsheid, levensvreugde en kracht. Ik heb dit uiteraard verwoord maar ook op mezelf betrokken als voorbeeld, zodat de meiden weten wat ze vanuit zichzelf willen zeggen.

Conclusie: ik vond dat de meiden heel goed in staat waren om hun gedachten te verwoorden over thuisgevoel. Het ging ook vaak over wie hen het thuisgevoel gaf. Tijdens dit rondje waren ze heel concreet en het verliep vloeiend over naar elkaars ervaringen uitwisselen.

Wat betreft het dromenrondje: hun dromen gaan over degenen wie hen het thuisgevoel geven. Ouders die normaal met elkaar communiceren, vaders die geen hartproblemen meer hebben, opa (die gestorven is vlak voor de geboorte) beter leren kennen en vader die geneest van kanker. Conclusie: de meiden hadden hier totaal geen moeite mee. Dit was een snelle ronde.

Het laatste rondje: doen, vonden de meiden lastig. Bij deze ronde heb ik veel doorgevraagd. Wat hun antwoord was in eerste instantie: daar kan ik niets aan doen. Conclusie: deze ronde duurde langer dan kennismaking en ervaringen uitwisselen.

Uiteindelijk hebben we ook totaal 2 uur met elkaar gesproken net zoals de volwassenen. Na afloop waren de reacties van de meiden:  leuk onderwerp, gezellig, leren kennen, cool.

Mijn reactie: geweldig gedaan meiden!

Groet Pauline, Jongerenwerker Joy.