Nationale Voorleesdagen met gratis vertelactiviteiten in de Bibliotheek

Dit jaar vinden de Nationale Voorleesdagen plaats van woensdag 24 januari t/m zaterdag 3 februari. Voorlezen is leuk en belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen extra in het zonnetje. Er wordt traditiegetrouw afgetrapt met een Voorleesontbijt in de Bibliotheek, maar er staan deze week nog veel meer (gratis) vertelactiviteiten op het programma voor kinderen én ouders.

Nationaal Voorleesontbijt

Alle peuters en kleuters zijn woensdag 24 januari van harte welkom om te komen ontbijten en luisteren in de vestigingen van de Bibliotheek in Rozet, Kronenburg en Presikhaaf. De inloop is van 9.30-9.45 uur. Vanaf 9.45 uur wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het Jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Daarna staat het ontbijt klaar. De toegang is, na aanmelding op www.bibliotheekarnhem.nl, gratis.

Lezing: De kracht & magie van taal en lezen voor je kind

(Voor)lezen is leuk en heel goed voor de (taal)ontwikkeling van je kind. Hoe maak je je kind van jongs af aan enthousiast voor verhalen en poëzie? Ouders en verzorgers kunnen woensdag 31 januari om 20.00 uur aanschuiven bij de bekende kinderboekenschrijvers en -ambassadeurs Hans en Monique Hagen in de Bibliotheek Presikhaaf. De toegang is, na aanmelding op www.bibliotheekarnhem.nl, gratis.

Muzikale voorstelling De tijger slaapt

Manuela Verbeek en Barbara Merlijn verzorgen een muzikale interactieve voorstelling voor peuters en kleuters. De voorstelling is geïnspireerd op het prentenboek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. De voorstelling is te bewonderen op vrijdag 26 januari om 11.00 uur in de Bibliotheek Kronenburg, woensdag 31 januari om 11.30 uur in de Bibliotheek Presikhaaf en vrijdag 2 februari om 11.00 uur in de Bibliotheek Rozet. De toegang is, na aanmelding op www.bibliotheekarnhem.nl, gratis.

Verteltheater

Verteller Rutger Smabers komt de leukste verhalen vertellen voor peuters en kleuters. Ook zal hij het prentenboek van het jaar Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup voorlezen. Peuters en kleuters kunnen aanschuiven op zaterdag 27 januari om 11.00 uur in de Bibliotheek Rozet, woensdag 31 januari om 11.00 uur in de Bibliotheek Presikhaaf en om 15.30 uur in de Bibliotheek Kronenburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Ga voor meer informatie en om in te schrijven voor deze gratis activiteiten naar: www.bibliotheekarnhem.nl.

Locatie