Nieuwe wethouders Arnhem - Jan van Dellen

‘Verliefd op Arnhem’

Jan van Dellen (51) woont met zijn vrouw en 3 kinderen al 24 jaar in Arnhem. De in Groningen geboren Van Dellen is zoals hij zelf zegt: “verliefd op Arnhem.” Als wethouder voor de VVD wordt Van Dellen verantwoordelijk voor Economie, Sport en Publieke Dienstverlening. Voor zijn wethouderschap was Van Dellen actief als manager in de ICT.

Op de vraag waarom hij is ingegaan op het verzoek wethouder te worden laat Van Dellen weten: “De publieke zaak gaat me aan het hart. Ik ben van huis uit meer dan gemiddeld geïnteresseerd in de politiek. Het gevoel dat je een steentje bij kan dragen aan het nog mooier en beter maken van Arnhem zie ik als een eervolle uitdaging. Ik heb er dan ook ongelofelijk veel zin in.”

REFLAGS

“En ik kan zeggen dat de eerste week me positief heeft verrast. Ik krijg op straat hartelijke felicitaties van mensen en afgelopen zaterdag had ik mijn eerste publieke optreden, bij de opening van het REFLAGS-project. Een project waarbij de stad is aangekleed met kleurrijke vlaggen in het kader van Arnhem modemaand. Een prachtig samenwerkingsproject tussen verschillende partijen in de stad, waarbij we de kwaliteiten van Arnhem, zoals creativiteit en duurzaamheid, letterlijk tentoonspreiden in de vorm van kleurrijke vlaggen. Als je goed oplet zie je die vlaggen overal, van het centraal station, tot op het stadhuis, in de winkelstraten en bij het provincehuis. Een kleurrijk geheel.”

Economie

Van Dellen wil de werkgelegenheid voor Arnhem behouden en daar waar mogelijk uitbreiden. “Om dat te bereiken moeten we zorgen dat Arnhem aantrekkelijk is en blijft voor bestaande en eventueel nieuwe bedrijven. Daar ga ik me volop voor inzetten. Arnhem heeft op dat gebied overigens al heel veel moois en goeds te bieden, maar we mogen dat best nog wat meer benadrukken en bekendmaken vind ik. Zonder arrogant te worden”, voegt hij daaraan toe. “Ik hoop en verwacht dat mijn ervaring in het bedrijfsleven zeker van pas komt om te werken aan een nog beter vestigingsklimaat.”

Sport

Als fervent wielrenner en voormalig Nederlands Kampioen korfbal is Van Dellen ook trots dat hij zich kan bezighouden met sport. “Arnhem heeft op dat gebied veel te bieden. Niet voor niets zijn we in het recente verleden sportstad van het jaar geworden. En mogen we in 2018 de titel Europese Sportstad voeren. Ik zie uit naar komende Sportzomer waarbij er in Arnhem diverse sportevenementen plaatsvinden zoals het WK Inline Skate, de proloog van de Boels Ladies Tour, het WK zitvolleybal en de 33e editie van de Bridge to Bridge loop. Het belang van sport gaat uiteraard veel verder dan alleen dit soort speciale evenementen. Ik hecht ook veel belang aan de vele sportverenigingen die onze stad rijk is. Die verenigingen zorgen ervoor dat mensen letterlijk in beweging komen en blijven. Bovendien zorgen ze ervoor dat je ergens bijhoort. Ook dat sociale onderdeel vind ik van groot belang voor onze

stad.”

Locatie