Terugblik op een leuk wijkuitje 2005

Op 20 mei 2005 ben ik door het Wijkplatform Elderveld uitgenodigd om mee te gaan met hun jaarlijks wijkuitje; dat was inmiddels voor de 5de keer en nog steeds vind ik dat leuk! Vanwege het 10-jarig bestaan van het Wijkplatform werd dat uitje dit jaar verschoven naar het voorjaar; in de voorgaande 4 keer dat ik meeging vond het altijd in september/oktober plaats. Helaas maakte Albert-Jan Johannes (o.a. secretaris van het Wijkplatform) dit niet meer mee; hij overleed 8 maart jl.

Rond 9.00 uur vertrokken 22 mensen en 1 buschauffeur vanaf Arnhem naar Leerdam om daar het glascentrum te bezoeken. We vertrokken een half uur later, omdat eerst de gebroken rechterspiegel bij de voorruit van de bus vervangen moest worden. Helaas regende het die ochtend wel, maar volgens de weersverwachting zou het weer 's middags opknappen. Tijdens de rit naar Leerdam vertelde Sylvia Engels mij het een en ander over de Betuwelijn en liet ik de foto's aan de mensen zien die ik tijdens hun vorige uitstapje naar Giethoorn had gemaakt. Uiteindelijk schonk ik Lucy Johannes die foto's. Ook dit jaar nam ik mijn fototoestel mee (eerst wilde ik die niet meenemen vanwege het slechte weer) en dat bleek geen overbodige luxe, want ik was één van de weinigen die (veelvuldig) foto's maakte.

Om 10.00 uur kwamen we aan in het glascentrum waar ieder van ons eerst 2 kopjes koffie werd aangeboden onder genot van een plak cake. Daarna gingen we naar de tribune waar wij een demonstratie te zien kregen van glasblazen. Bij de glasblazers ging het om vrijwilligers; een aantal producten die zij maakten werden in een etalage elders in het centrum te koop aangeboden.

Om 12.00 uur werd ons in het centrum een lunch aangeboden die zoals elk jaar weer voortreffelijk was.

Rond 13.00 uur vertrokken wij naar Appeltern waar de chauffeur ons o.a. het een en ander vertelde over de fruitteelt in de Betuwe (in het land van Maas en Waal).

Rond 14.00 uur kwamen we aan in Appeltern; de bus stopte daar bij een groot restaurant dat Moeke Mooren heette. Van de Marie-Louise en Stef Peters en Dick van den Berg (zijnde de organisatoren) kreeg ik nu een aantal consumptiemuntjes aangeboden. Daar zag ik ook de Maas liggen waar aan de kade ook een grote rondvaartboot lag. Met die boot voeren wij zo'n 2 uur over de Maas waarvan ik erg genoten heb. De kapitein vertelde ons ook het een en ander over wat er links en rechts van ons te zien was.

Om 16.00 kwamen weer aan wal waar we een uurtje op het terras zaten onder het genot van de zon die nu achter de wolken vandaan kwam.

Om 17.00 uur begonnen we aan het diner in Moeke Mooren. Als hoofdgerecht nam ik een schnitzel die heerlijk was. Tijdens het diner hoefde ik zelf geen foto's te maken: een serveerster nam die "taak" van mij over en zij nam foto's van de dinerende mensen. We zaten daar niet alleen: een pas getrouwd stel en hun aanhang dineerden daar ook en dat vond ik best gezellig.

Rond 19.30 uur vertrokken we weer naar Arnhem waar de bus om 20.30 uur aankwam. AI met al heb ik zeer van deze dag genoten; mijn dank gaat dan ook uit naar de Marie-Louise, Stef en Dick die deze dag voortreffelijk geregeld hebben en last but not least natuurlijk ook de andere mensen van het Wijkplatform die daaraan hun bijdrage hebben geleverd.

Rudie Nillesen
Wijkvereniging Elderveld