Uitwisseling Elderveld en Sicilië

In mei ben ik via schooluitwisseling naar Sicilië geweest. Capo d'Orlando was de plaats waar we verzamelden. Ik zelf sliep in Naso bij een familie die uit 3 personen bestond. Het doel van deze uitwisseling was wat cultuur op te doen van dit land en andersom.

Ik heb me niet echt voorbereid op deze reis en alles maar over me heen laten komen. Ik hoopte dat het lekker warm zou zijn en was bang dat ik het eten niet echt zou waarderen.
Eerst zijn we met de bus naar vliegveld Weze in Duitsland gegaan en daarna met het vliegtuig naar Sicilië. Vandaar met de bus naar Capo d'Orlando. Hier werden we opgewacht door de familie waar we ondergebracht werden.

Ik heb veel bergen gezien en zee. Ik vond de omgeving heel mooi en heel hoog. Als eerste ging ik naar het huis van de gastmensen. Ik moest heel erg wennen aan het eten, maar het was wel lekker. Ik ben vroeg naar bed gegaan omdat ik erg moe was van de heel vroege vliegreis.

Palermo SiciliePalermo Sicilie

Ik vond het jammer dat het tripje naar de Etna niet door ging. Ik ben wel in Palermo geweest. Ik vond dit een vuile stad maar wel mooi. Verder heb ik gezwommen en met de trein gereisd. Ik heb me prima vermaakt en ik kwam tijd tekort.

De ouders van de uitwisselingsstudent vonden het heel jammer dat ik wegging en zeiden dat ik gauw eens terug moest komen. Ik heb nog steeds via facebook en msn contact en hoop nog eens terug te gaan.

Nick Vlietman.