Verslag: Het Wijkuitje 2010


Het wijkuitje van het Wijkplatform Elderveld was dit jaar op 4 juni 2010. Ik ging mee net zoals 17 anderen uit onze wijk. Mensen die als vrijwilliger of als beroepskracht aan de slag zijn voor onze wijk Elderveld. Om 08.15 uur moest iedereen aanwezig zijn bij het Wijkcentrum om te vertrekken naar Eindhoven. Op de planning voor de dag stond als begin een bezoekje aan het Historisch Openlucht museum in Eindhoven.

In de bus zat ik samen met Marie-Louise, Dick en Nick achterin de bus. De overigen zaten verspreid door de gehele bus. Het was op de heenreis stil in de bus bij de andere mensen. Een aantal waren met elkaar aan het praten, maar velen zaten ook alleen. 

In het museum begonnen we met een kopje koffie of thee met een stuk appelgebak. Heerlijk in de zon zitten, met elkaar praten en genieten van de koffie of thee. Vervolgens kregen we een rondleiding van Jacob, zijn historische naam in het museum. Een rondleiding door het museum; de ijzertijd, middeleeuwen.

Na de rondleiding hadden we de lunch ook nog in het museum.Er stonden een aantal tafels klaar binnen in de 'herberg', waar je aan kon gaan zitten om te gaan eten. Je kon van alles krijgen, van soep tot een sneetje brood. Na het eten nog even buiten gezetten, vervolgens terug naar de bus.

Na de lunch zouden we vertrekken naar Kerkrade, op bezoek bij een van de sociale wijkteam die daar actief zijn. Helaas door een file zijn we daar niet aangekomen. Er is toen gekozen om naar het stadje Thorn te gaan. Een stadje met allerlei witte huizen. Hier hebben we eerst wat rondgelopen, vervolgens met z'n allen op een terrasje gezeten. Ik zat aan tafel met Jacinta, Monique, Marie-Louise, Nick, Ger Jan, Jan en Henk. Een gezellig clubje bij elkaar.


Na Thorn gingen we op weg naar het plaatje Velden, daar zijn we gaan eten. Aan tafel bij mij zaten Jan, Dick, Nick, Marie-Louise en Lies. Daar hebben we een soepje gekregen, vervolgens vlees en wat andere voedsel. Als toetje was er 'zelfgemaakt' ijs, ten minste dit werd ons verteld. 

Na het eten op weg naar Elderveld.  Terug in Elderveld nog even een groepsfoto gemaakt. Deze is hieronder te zien. Overigens het eerste jaar dat ik zelf ook eens op de foto sta. Jan, bedankt hiervoor!


 Linda Klop