Voorstellen WPF leden: Leo van Mierlo

Het Wijkplatform Elderveld heeft een groot aantal bewonersleden.

In dit bericht stelt Wijkplatform-lid Leo van Mierlo zichzelf voor.

“Ik ben geboren in Helmond (Noord-Brabant) tijdens de oorlogsjaren. In deze stad heb ik mijn jeugd doorgebracht, heb daar ook mijn vrouw ontmoet met wie ik in 1967 getrouwd ben. Door mijn studie in Den Bosch ben ik in 1975 in Arnhem terecht gekomen, zei het wel voor ongeveer 8 maanden want daarna verhuisden wij naar Den Bosch waar we een gezinshuis begonnen. Via Rosmalen ben ik toch weer in 1984 in Arnhem terecht gekomen, eerst voor een tijdelijke woonplek in het Dorp, waar ik toen werkzaam was, en in 1985 op de huidige plek waar we nu wonen. Ons huis ligt aan de noordkant van Elderveld, op nog geen 250 meter van het park De Steenen Camer, waar ook nog eens een tuinvereniging gehuisvest was, waar veelal bewoners uit de wijk daar kunnen tuinieren op biologische grondslag.

Al vrij snel ben ik lid geworden van deze vereniging en jaar later kreeg ik al een tuin aangeboden. Tuinieren op deze wijze met deze mensen gaf en geeft mij nog veel plezier. Ik ben zelfs nog enkele jaren secretaris geweest en na die jaren zet ik me als vrijwilliger in voor de tuinvereniging. Sinds vele jaren hebben wij twee tunnelkassen waar we met andere vrijwilligers met veel plezier vele groenten, kruiden en bloemen zaaien en opkweken voor tuinders en wijkbewoners die ze tegen een zacht prijsje kunnen kopen. Doordat langs de Drielsedijk de productieboomgaard van de fam. Bouman stopte kwam deze grond vrij en met nog enkele andere actieve vrijwilligers en m.b.v. de Gemeente Arnhem hebben we daar in 2013 een boomgaard gerealiseerd van oude hoogstamfruit-rassen. Het doel van deze boomgaard is dat bewoners van de wijk (en daarbuiten) een fruitboom kunnen adopteren en meewerken de boomgaard in stand te houden. Wij hebben gekozen voor hoogstambomen van oude fruitrassen vanwege hun landschappelijke en nostalgische waarde.

De tuinvereniging, de boomgaard, en inmiddels ook de Romeinse tuin zijn vaste delen van de wijk Elderveld geworden waar veel bewoners zich kunnen ontspannen en met elkaar iets tot stand kunnen brengen. Het is fantastisch zulke mogelijkheden te hebben in onze wijk. Daar moeten we zuinig op zijn en daarvoor wil ik mij inzetten en dat kan het beste via het Wijkplatform.”

Locatie