Vuurwerk afsteken in Elderveld

Over een paar dagen is het al weer Oud en Nieuw. Dat betekent dat er weer vuurwerk afgestoken gaat worden op veel plaatsen in het land. Zo ook in onze wijk Elderveld. De gemeente Arnhem heeft een aantal regels opgesteld om het tijdens de jaarwisseling voor iedereen leuk en veilig te houden.

Wanneer?

Op 28, 29 en 30 december heb je de mogelijkheid om vuurwerk te kopen, wacht dus niet tot 31 december. Aangezien Oudjaarsdag op zondag is, mag er op die dag in het gehele land geen vuurwerk verkocht worden. Tussen 31 december 18.00 en 1 januari 2.00 uur mag er vuurwerk worden afgestoken. Let wel op: steek je vóór of na deze tijden vuurwerk af, kan je een boete van €100,- of hoger krijgen.

Waar mag je geen vuurwerk afsteken?

Voorkom tijdens de jaarwisseling vuurwerkoverlast, dus houd tijdens de jaarwisseling rekening met elkaar en met dieren. Op deze plekken liever geen vuurwerk:
• in bossen en parken;
• op schoolpleinen;
• bij zorginstellingen, zoals ziekenhuizen of verpleeghuizen;
• plekken met veel dieren, zoals kinderboerderijen en asielen.

Houd natuurlijk ook rekening met mensen die niet op jouw vuurwerk zitten te wachten. Ruim je rommel (de volgende dag) op en gooi geen vuurwerk naar mensen of dieren.

Vuurwerkoverlast?

Heb je overlast door vuurwerk? Meld het bij de politie via telefoonpunt 0900-8844. Bij verdachte en gevaarlijke situaties kan je 112 bellen.

Locatie